pátek 7. března 2014

Pomazánka z červené čočky

Ingredience:
100 g červené čočky
1/2 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
1/2 citronu
1 mrkev
sůl
čerstvá bazalka
cherry rajčátka

Postup:
Na olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidáme nastrouhanou mrkev a citronovou kůru a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme propláchnutou a dobře okapanou čočku, promícháme se směsí, pokud se čočka lepí, přidáme olivový olej. Po asi 2 minutách zalijeme 100 ml vroucí vody a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Během této doby by měla čočka dostatečně změknout, aby vytvořila pomazánku bez mixování. Dochutíme solí, citronovou šťávou, případně česnekem.
Podáváme s pečivem, čerstvou bazalkou a cherry rajčátky.



2 komentáře: