sobota 1. března 2014

Losos s bramborovou kaší

Ingredience:
filet z lososa (nejlépe chlazený)
olivový olej
2 stroužky česneku
hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka,...)
citronová šťáva
sůl
pepř
na bramborovou kaši: brambory, sůl, trochu mléka a lžíci másla
zelenina na oblohu

Postup:
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej s prolisovaným česnekem, přidáme nasekané bylinky a citronovou šťávu. Prohřátou směsí potíráme filety z lososa, které ještě osolíme a opepříme. Pečeme po obou stranách asi 4 minuty, nejprve kůží dolů.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a zeleninovou oblohou.


2 komentáře:

  1. Podle fotky bych přidala rybu i salát a naopak ubrala brambory :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle už je zbytek, taky preferuji více ryby a méně brambor :-)

    OdpovědětVymazat