čtvrtek 24. dubna 2014

Lilkové lasagne

Ingredience:
1 lilek
1 konzerva krájených rajčat 
1 stroužek česneku
rostlinný olej na smažení
hladká mouka na obalení
1 bal. mozzarelly
pár lístků bazalky
olivový olej
oregano
sůl

Postup:
Nakrájíme lilek na asi centimetr tlustá kolečka, osolíme z obou stran a necháme zhruba 30 minut odpočinout.
Mezitím dáme na rozpálený olivový olej rajčata z konzervy. Osolíme, přidáme oregano, prolisovaný česnek a za občasného míchání vaříme na mírném ohni zhruba 20 minut, aby se směs zahustila.
Vypocená kolečka lilků opláchneme a pečlivě osušíme papírovou utěrkou. Poté lehce obalená kolečka v mouce smažíme z obou stran do růžova. 
Do zapékací nádoby vymazané olivovým olejem rozložíme těsně vedle sebe plátky lilku. Přelijeme polovinou rajčat, pokryjeme vrstvou mozzarelly a posypeme natrhanými lístky bazalky. Ještě jednou vytvoříme stejnou vrstvu. Zapékáme asi 30 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C. 


Žádné komentáře:

Okomentovat