středa 11. září 2013

Rýžový nákyp

Ingredience:
250 g rýže
0,5 l mléka
ovoce (meruňky, švestky, broskve, ...)
1 vejce
2 ks hřebíčku
vanilkový cukr
citronová kůra
máslo

Postup:
Propláchnutou rýži dáme vařit do vroucí osolené vody tak, aby hladina vody byla asi 3 cm na rýží. Přidáme hřebíček a vaříme asi 10 min, občas zamícháme. Pak přebytečnou vodu slijeme, vyndáme hřebíček, přilijeme horké mléko a mícháme dokud rýže nezměkne. Do horké rýžové kaše vmícháme vanilkový cukr, citronovou kůru, plátek másla a necháme rýži dojít. Do vychladlé rýže zamícháme žloutek a ušlehaný sníh z bílku.
Pekáček vymažeme máslem, na dno rozetřeme polovinu rýžové kaše, pak ovoce a na vrch opět rýžovou kaši. Povrch poklademe slabými plátky másla a dáme péct na asi 45 min při 150°.



Žádné komentáře:

Okomentovat