úterý 19. února 2013

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

První recept není naší domácí zlatou klasikou, ale pokusem o inovaci, který dopadl vydařeně, tak ho tady publikuji:

Ingredience (pro 2 osoby):
200 g listového špenátu
250 g těstovin
1 zakysaná smetana
půl menší cibule
trocha olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Postup:
1. Na olivovém oleji si osmažte na drobno nakrájenou cibulku.
2. Přidejte listový špenát, trochu podlijte vodou a nechte podusit. (asi 5-10 min)
3. Mezitím si uvařte těstoviny tak, jak je máte rádi.
4. Špenát osolte, přidejte zakysanou smetanu, špetku mletého pepře a rozmačkaný česnek. Tuto směs již není třeba vařit.
5. Můžete servírovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat