středa 20. února 2013

Masová směs se zeleninou a pečenou dýní (od Mileny)


Masová směs se zeleninou a pečenou dýní

Na 4 porce potřebujete: 350 g vepřového masa (hodí se plecko, kýta nebo libová krkovice), 300 g zeleniny všeho druhu (cibule, papriky, cuketa, pórek, brokolice… Prostě vše, co najdete v lednici), 150 ml rajčatového pyré, 1/2 menší dýně Hokkaidó, sůl, pepř a olivový olej.

Postup: Pokud máte v lednici pomalu uvadající zeleninu, která už se nehodí do salátu, není nic jednoduššího než z ní udělat dobrou masovou směs. Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia, dýni nakrájejte na kousky, osolte ji, opepřete, promíchejte se lžicí olivového oleje a dejte asi na 20 minut péct, dokud nezměkne.
Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a zprudka ho orestujte v hluboké pánvi. Pak přidejte na osminky nakrájenou cibuli, nudličky paprik, kostičky cukety, pórku nebo lilku, růžičky brokolice. Vše restujte asi 3 minuty. Pak přidejte rajčatové pyré, přiklopte poklicí a duste asi 15 minut, dokud nebude všechna zelenina měkká, podle potřeby můžete směs trochu podlít vodou. Servírujte s bramborami a pečenou dýní. Kdo chce, může dýni vyměnit za sterilované artyčoky, které k masu na úplný závěr přimíchá.

Žádné komentáře:

Okomentovat