úterý 26. února 2013

Zeleninové rizeto

Ingredience:
na 2 porce hrníček rýže
1 cibule
olivový olej
sůl
koření (gyros atd.)
zelenina, co dům dá a co má kdo rád - např. mrkev, petržel, hrášek, kukuřice
tvrdý sýr na posypání

Postup:
1. Uvařit rýži. (osmažit cibulku na oleji, přidat rýži a zalít vodou, osolit a vařit asi 15 min.)
2. Připravit zeleninu, nakrájet na kostičky.
3. Na olivovém oleji nejprve zesklovatět cibulka, pak přidat mrkev, petržel, hrášek.
4. Osolit, trošičku podlít vodou a nechat podusit do měkka.
5. Promíchat měkkou zeleninu s kořením a uvařenou rýží.
6. Možné před podáváním posypat strouhaným sýrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat