Masová směs se zeleninou a pečenou dýní
Na 4 porce
potřebujete: 350 g vepřového masa (hodí se plecko, kýta nebo
libová krkovice), 300 g zeleniny všeho druhu (cibule, papriky,
cuketa, pórek, brokolice… Prostě vše, co najdete v lednici), 150
ml rajčatového pyré, 1/2 menší dýně Hokkaidó, sůl, pepř a
olivový olej.
Postup: Pokud máte
v lednici pomalu uvadající zeleninu, která už se nehodí do
salátu, není nic jednoduššího než z ní udělat dobrou masovou
směs. Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia, dýni nakrájejte na
kousky, osolte ji, opepřete, promíchejte se lžicí olivového
oleje a dejte asi na 20 minut péct, dokud nezměkne.
Maso nakrájejte na
nudličky, osolte, opepřete a zprudka ho orestujte v hluboké pánvi.
Pak přidejte na osminky nakrájenou cibuli, nudličky paprik,
kostičky cukety, pórku nebo lilku, růžičky brokolice. Vše
restujte asi 3 minuty. Pak přidejte rajčatové pyré, přiklopte
poklicí a duste asi 15 minut, dokud nebude všechna zelenina měkká,
podle potřeby můžete směs trochu podlít vodou. Servírujte s
bramborami a pečenou dýní. Kdo chce, může dýni vyměnit za
sterilované artyčoky, které k masu na úplný závěr přimíchá.
Žádné komentáře:
Okomentovat