Ingredience:
1 kuřecí skelet
1 střední mrkev
1 střední petržel
1 cibule
kousek celeru
pár lístků libečku
bobkový list
pepř celý
nové koření
sůl
polévkové nudle
Postup:
Do studené vody dáme vařit umytý kuřecí skelet s asi 6 kuličkami pepře, nového koření a 3 bobkové listy. Jakmile se vývar začne vařit osolíme, přidáme libeček a vaříme alespoň 45 min na mírném ohni.
Poté kuřecí skelet a koření vyndáme (můžeme vývar přecedit) a přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a na jemno nakrájenou cibuli a vaříme ještě asi 20 min. Obereme maso ze skeletu a vrátíme ho pokrájené do vývaru. Polévku dochutíme solí.
Nudle do polévky vaříme odděleně.
Žádné komentáře:
Okomentovat