Ingredience:
na těsto pro 2 osoby:
300 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
špetka cukru
1/2 lžičky soli
5 lžic olivového oleje
2 dcl vlažné vody
na omáčku:
1 rajčatový protlak
2 stroužky česneku
1 lžička olivového oleje
sušené oregano
špetka soli
na ozdobení:
200 g šunky
150 g tvrdého sýra (lepší je Mozzarella)
1 menší plechovka krájeného ananasu
Postup:
Vlažnou vodu promícháme s rozdrobeným droždím, přidáme špetku cukru a necháme asi 5 minut vzejít. Poté přidáme mouku, olivový olej a sůl a vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme půl hodiny kynout.
Mezitím připravíme omáčku tak, že smícháme rajčatový protlak, olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a oregano.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme nebo pouze pomocí rukou roztlačíme na kulatý tvar maximální velikosti na plech. Těsto přesuneme na papírem vyložený plech, potřeme omáčkou, poklademe šunkou, kousky ananasu a posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme na 250 °C asi 10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat