Ingredience:
rybí hlavy (1-2 podle počtu porcí)
kořenová zelenina
menší cibule
plátek másla
muškátový květ
petrželka
sůl
Postup:
Rybí polévka není náročná na suroviny, ale její příprava zabere trochu více času.
Rybí hlavy vaříme v osolené vodě s bobkovým listem, pepřem a novým kořením do měkka. Zhruba 1,5 hodiny. Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou zeleninu. Poté přilijeme přecezený vývar z kapra a vaříme asi 15 až 20 minut. Během varu přidáme obrané maso z hlavy.
Polévku dochutíme solí a muškátovým květem a podáváme s kostičkami z pečiva a nasekanou petrželkou.
Docela jednuduchý recept, jenom mně je šoufl z představy obírání té hlavy, takže polévku jsem ještě nikdy nedělala... Uf! Ale kapříka mám ráda, tak třeba napřesrok.
OdpovědětVymazat